Παραλίες - Πανσιόν Νίνα στην Αλόννησο, Πατητήρι
Κράτηση Τώρα
Αναζήτηση

Παραλίες

map-en

Οι παραλίες στην Αλόννησο είναι από τις πιο κρυστάλλινες και καθαρότερες παραλίες του κόσμου, καθιστώντας την περιοχή αυτή ένα πολύ ασφαλές και ικανοποιητικό νησί για κολύμπι. Οι παραλίες έχουν κυρίως βότσαλα ή βράχια. Υπάρχουν πολλές μικρότερες που δεν είναι τόσο εύκολο να φτάσετε αλλά εξίσου όμορφες. Κάνοντας την προσπάθεια να πάτε σε αυτές τις απομακρυσμένες παραλίες θα βρείτε ότι μπορεί να είστε οι μόνοι εκεί ... ακόμη και στα μέσα Αυγούστου!

Ξεκινώντας από τα βορειοδυτικά και ταξιδεύοντας νότια γύρω από την ακτή και εκτείνεται νοτιοανατολικά προς βορειοανατολικά, οι παραλίες είναι: Μεγάλη Άμμος, Τσουκαλιά, Γιάλια, Βρυσίτσα, Μικρός Μουρτιάς, Μεγάλος Μουρτιάς, Βύθισμα, Μαρπούντα, Πατητήρι, Ρουσούμ, Βότση, Μηλιά, Χρυσή Μηλιά , Κοκκινόκαστρο, Τζώρτζη Γιαλός, Λεφτός Γιαλός, Γλυφά και Άγιος Δημήτριος.

 

alonissos beaches casa nina megali ammos

Μεγάλη Άμμος: Η παραλία παρόλο την ονομασία της δεν είναι ούτε αμμώδης ούτε μεγάλη! Είναι το όνομα της περιοχής που έχει άγρια και φυσική ομορφιά. Ιδανικό για λάτρεις της φύσης που αγαπούν την παρθένα φύση και την ομορφιά, καθώς δεν έχει πολύ κόσμο. Η Μεγάλη Άμμος απέχει περίπου 5χλμ. από το Πατητήρι, αλλά ο δρόμος είναι ανώμαλος. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με τζιπ ή μοτοσικλέτα. Δεν υπάρχουν ανέσεις. Διατίθενται ξαπλώστρες.

 

alonissos beaches casa nina Mikros Mourtias

Μικρός Μουρτιάς: Μικρή παραλία με άμμο και βότσαλα που φτάνεις με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα έως ενός σημείου – μετά συνεχίζει μονοπάτι. Ο Μικρός Μουρτιάς χρησιμοποιήθηκε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '70 ως το κύριο λιμάνι για τους κατοίκους του νησιού. Δεν υπάρχουν παροχές. Πολύ ειρηνικό, οπότε μην εκπλαγείτε αν δείτε και γυμνούς λουόμενους!

 

alonissos beaches casa nina megalos mourtias

Μεγάλος Μουρτιάς: Μια από τις ωραιότερες παραλίες στην Αλόννησο και σχεδόν πάντα ήρεμη καθώς προστατεύεται από τους ανέμους. Μια πολύ ωραία παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Υπάρχουν δύο ταβέρνες εδώ όπου μπορείτε να απολαύσετε το μεσημεριανό γεύμα ή ποτά και ομπρέλες με ξαπλώστρες. Μια πολύ δημοφιλής και πολυσύχναστη παραλία λόγω της ομορφιάς, ήρεμων υδάτων και της εγγύτητάς της προς το παλιό χωριό και το Πατητήρι.

 

alonissos beaches casa nina Vithisma

Βύθισμα: Μια πολύ ωραία παραλία που βρίσκεται ανάμεσα στο Μεγάλο Μουρτιά και τη Μαρπούντα. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί από κάποιον καθώς το μονοπάτι είναι απότομο, γεμάτο από θάμνους και περιτριγυρισμένο από γκρεμούς. Ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε εκεί είναι με βάρκα. Πάντα ήσυχο και γαλήνιο με κρυστάλλινα νερά, σκοτεινή άμμο και πολύχρωμα βράχια. Δεν υπάρχουν ταβέρνες ή μπαρ. Λόγω της δυσκολίας της πρόσβασης είναι η ανεπίσημη παραλία γυμνιστών στην Αλόννησο.

 

alonissos beaches casa nina marpounta

Μαρπούντα: Σε απόσταση 3χλμ. από το Πατητήρι, η Μαρπούντα είναι το νοτιότερο σημείο του νησιού. Υπάρχουν 2 όμορφες παραλίες εδώ με βότσαλα και ένα θέρετρο με το ίδιο όνομα και επομένως οι παραλίες οργανώνονται με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

 
alonissos beaches casa nina patitiri

Παραλία Πατητηρίου: Πολύ δημοφιλής με όμορφα και καθαρά νερά και μικρά βότσαλα. Βρίσκετε στην άκρη του λιμανιού, είναι πολυσύχναστη άλλα όχι οργανωμένη. Άνετα μπορείτε να απολάυσεται το καφέ σας μετά το μπάνιο σας.

 
alonissos beaches casa nina roussoum

Roussoum: Μια πολύ δημοφιλής παραλία με βότσαλα κυρίως επειδή είναι κοντά στο Πατητήρι. Υπάρχουν ταβέρνες και καφετέριες εδώ μαζί με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ώστε να μπορείτε να περάσετε όλη την ημέρα εδώ. Σε κοντινή απόσταση από τα περισσότερα καταλύματα αλλά και η κοντινότερη παραλία από το ξενοδοχείο.

 
alonissos beaches casa nina votsi

Βότση: Μόλις ένα χιλιόμετρο από το Πατητήρι, η παραλία της Βότση είναι ένας υπέροχος μικρός κόλπος που περιβάλλεται από δέντρα που φτάνουν στα κρυστάλλινα νερά. Η μικρή παραλία με τα βότσαλα έχει χώρο μόνο για μερικούς επισκέπτες και είναι προσβάσιμη με πέτρινα σκαλοπάτια που κατεβαίνουν από τον κεντρικό δρόμο του λιμανιού της Βότσης. Ακριβώς απέναντι από την παραλία βρίσκεται ένα λιμάνι με αλιευτικά σκάφη. Υπάρχουν ταβέρνες και μπαράκια.

 
alonissos beaches casa nina milia

Μηλιά: Η παραλία Μηλιά απέχει περίπου 2χλμ. από το Πατητήρι και είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Μια όμορφη παραλία με βότσαλα και άμμο και σμαραγδένια νερά που περιβάλλεται από δέντρα και παρθένα φυσική ομορφιά. Πολύ ειρηνική και ήρεμη. Μια ταβέρνα. Ξαπλώστρες και ομπρέλες διαθέσιμες.

 
alonissos beaches casa nina chrissi milia

Χρυσή Μηλιά: Πολύ δημοφιλής παραλία ειδικά για παιδιά και μη κολυμβητές, καθώς είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία με ρηχά νερά. Η άμμος είναι χρυσή και ιδιαίτερα ωραία που της δίνει το όνομά της. Οργανωμένη παραλία με μια ωραία ταβέρνα που στέκεται σε ένα λόφο με θέα στην παραλία. 5 χλμ. από το Πατητήρι.

 
alonissos beaches casa nina kokkinokastro

Κοκκινόκαστρο: Το όνομα σημαίνει "Κόκκινο Κάστρο" και είναι εμφανές από το κόκκινο έδαφος που βρίσκεται στα βράχια αυτής της περιοχής. Απέναντι από την παραλία υπάρχει ένα μικρό νησάκι που έχει απότομες πλευρές και όπου βρέθηκαν αρχαία εργαλεία. Η αρχαία πόλη "Ίκος" λέγεται ότι ήταν εδώ και υπάρχει ένα κομμάτι από ένα αρχαίο τείχος στην ακτή της. Η παραλία είναι με βότσαλο και άμμο και δεν έχει ταβέρνα αλλά υπάρχει ένα beach bar. Μπορείτε να φτάσετε στο Κοκκινοκαστό με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα σε 20 λεπτά - περίπου 6,5 χιλιόμετρα από το Πατητήρι. Διαθέτουν ξαπλώστρες και ομπρέλες.

 
alonissos beaches casa nina Tzortzi Gialo

Τζώρτζη Γιαλός: Επίσης πολύ δημοφιλές για τα παιδιά, καθώς είναι μια ρηχή παραλία που σταδιακά βαθαίνει. Η παραλία είναι βότσαλο με άμμο μεσα στο νερό ιδανικό και για ερασιτέχνες κολυμβητές. Υπάρχει επίσης μια όμορφη μικρή ταβέρνα και είναι μόλις 7χλμ. από το Πατητήρι.

 
alonissos beaches casa nina leftos gialos

Λεφτός Γιαλός: Λευκή παραλία με βότσαλα με καθαρό γαλαζοπράσινο νερό μόλις 7,5 χλμ. από το Πατητήρι. Μια πανέμορφη παραλία με πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Υπάρχουν δύο ταβέρνες εδώ - το καθένα έχει επίσης ένα beach bar (το ένα έχει και μια πισίνα) που λειτουργούν μέχρι αργά το βράδυ καθιστώντας την παραλία δημοφιλή για όσους αγαπούν το αργά το απόγευμα. Ξαπλώστρες και ομπρέλες διαθέσιμες.

 
alonissos beaches casa nina glyfa

Γλυφά: Η κοντινότερη παραλία προς Στενή Βάλα. Μια ήσυχη παραλία, 15χλμ. από το Πατητήρι με βότσαλα και καταπράσινο τοπίο. Οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες και μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια για Στενή Βάλα.

 
alonissos beaches casa nina agios dimitrios

Άγιος Δημήτριος: Θεωρείται ως η καλύτερη παραλία στην Αλόννησο. Η παραλία είναι σε σχήμα πετάλου με ωραία βότσαλα και γαλαζοπράσινο νερό. Ο Άγιος Δημήτριος είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία και είναι η δημοφιλέστερη παραλία της Αλοννήσου. Περίπου 18 χλμ. απο το Πατητήρι. Υπάρχουν snack bar. Ξαπλώστρες και ομπρέλες διαθέσιμες.

Ανακαλύψτε επίσης...