Σχετικά με την Αλόννησο - Πανσιόν Νίνα στην Αλόννησο, Πατητήρι
Κράτηση Τώρα
Αναζήτηση

Σχετικά με την Αλόννησο

Η Αλόννησος (Λιαδρόμια) είναι ένα καταπράσινο γραφικό νησί των βόρειων Σποράδων και καλύπτει μια περιοχή 64 km². Είναι το μόνο κατοικημένο νησί στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου που καλύπτει μια περιοχή 2.200 km². Το υπόλοιπο της περιοχής καλύπτεται από τα ακόλουθα μικρά νησιά που την περιβάλλουν: Περιστέρα (16 km²), Κύρα- Παναγιά (25 km²²), Γιούρα (14 km²), Σκάντζουρα (12 km²), Πιπέρι (8 km²), Ψαθούρα (1 km²), Δύο Αδέλφια (3 km²).

Η υψηλότερη κορυφή του νησιού είναι το βουνό Κουβούλι με ύψος 476μ με τα χαμηλότερα βουνά που αποτελούνται από τον Γελαδιά 456μ, Τουρκοβίγλα 343μ, Καλόβουλος 355μ και Βουνό 255μ.

Η περιοχή που κατοικείται, αποτελείται από το Πατητήρι, το όποιο είναι το κύριο λιμάνι της Αλοννήσου, τα παρακείμενα χωριά είναι το Ρουσούμ, Βότση, Παλαιά Αλόννησος (Χώρα) και οι παραλίες Στενή Βάλα και Καλαμάκια. Ο πληθυσμός είναι περίπου 3.000 κάτοικοι. Υπάρχουν επίσης πολλά απομονωμένα εξοχικά σπίτια, όπως και μικρές γραφικές εκκλησίες. Η Αλόννησος καλύπτεται με πεύκα, ελιές, αμυγδαλιές, βελανιδιές, δέντρα μαστίχας, και οπωροφόρα δέντρα.

Η καθαρή θάλασσα, οι ονειρεμένες ακτές, οι κόλποι, η βλάστηση, η παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων η ηρεμία και η δροσερή ατμόσφαιρα κάνει την Αλόννησο ένα προορισμό, όπου κάποιος μπορεί πραγματικά να αναπαυθεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και να επιστρέψει στην καθημερινή ζωή αναζωογονημένος και γεμάτος με νέες εντυπώσεις.

Το νησί είναι μέρος του νομού Μαγνησίας, ενώ θρησκευτικά ανήκει στη μητρόπολη της Χαλκίδας.

Ανακαλύψτε επίσης